Basket bo letos bašket. In to šekši!

Ljubljana, 8. 8. 2013

Šport TV nam je zadal zanimivo nalogo: sporočiti navijačem in navijačicam, da si lahko vse tekme letošnjega evropskega prvenstva v košarki ogledajo na njihovem programu in ne pri konkurenci.

Racionalni razlogi zakaj so jasni: imeli bodo najboljše komentatorje, super podporo iz terena, poglobljene analize, prenose v HD, s košarko povezan program 24/7. A ja, pa še prvenstvo je v Sloveniji, zato bomo itak vsi stiskali pesti za naše! Vseeno pa smo želeli vzbuditi tudi čustva in hkrati poskrbeti za malo smeha.

Ker si Šport TV lahko (in tudi si) privošči več: je mladostna, drzna, strastna športna televizija, ki bo poskrbela za prav takšno doživetje EuroBasketa, smo se zavestno uprli skušnjavi, da bi kot vsi oglaševalci poudarjali navijaški ponos. Odločili smo se tudi, da nagovorimo pri športnih prenosih pogosto zapostavljeni nežnejši spol.

Naša rešitev je preprosta – s »š«, najbolj značilnim simbolom televizije, smo začinili vsa naša sporočila, in jih z očitno napako naredili presenetljiva, zanimiva in bolj zapomljiva. Hkrati smo poudarili tudi, da bo basket, pardon bašket, na Šport TV šekši.

Kako je lahko bašket šekši? No, košarka je, čeprav omejuje fizične stike med igralci, v bistvu zelo telesen, strasten, požrtvovalen šport. Kar vprašajte nežni spol, če so igralci, ki se prepoteno borijo za vsako žogo, vsak skok in vsako blokado, seksi. Saj veste, da so. Prav tako kot navijačice … Hkrati prepogosto pozabljamo, da je navijanje pravzaprav zabava, da nam je kljub nedvomni pomembnosti vseeno v užitek, družabno doživetje. S skoraj orgazmičnim veseljem ob zmagi.

»Šekšapil« in preobilje »š«-jev smo prenesli v vsa sporočila: na ognjeno vroč logotip, napovedne jumbo plakate s pozivom »Doživi bašket 24/7«, poučni hitri vodič po bašketu za nežnejši spol…. Šport TV pa je pripravil tudi teaser video oglase, kjer stroga gospodična šeška košarkaše, ki zgrešijo … Saj veste, kako hitro se navijaška ljubezen spremeni v šeškanje? No, to.

Zdaj nam preostane le še, da počakamo do šeptembra in se prepustimo šekši bašketu. 24/7. Na Šport TV, ševeda.